04.07.2022 | Slavný šéfkuchař Přemek Forejt odhaluje další tajemství v McDonald’s! Z čeho je maso do burgerů, z jaké části krávy pochází a co brání většímu rozšíření Beyond Meat produktů? Na tyto a další otázky se Přemka ptali jeho fanoušci na Instagramu. Ten se proto vypravil do zpracovatelského závodu, kde se z předního hovězího stanou plátky mletého masa do burgerů.
29.04.2021 | Letošní grilovací sezona se blíží. Až vytáhnete a očistíte gril, přijde čas také na oprášení osvědčených receptů, vymýšlení nových variací a hledání toho správného kusu masa na gril. Dobře zvolené maso totiž dokáže udělat z obyčejného grilování gurmánský zážitek. Jak se v široké nabídce vyznat a která masa jsou sázkou na jistotu i pro začátečníky?
31.03.2021 | Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinách živočišného původu loni meziročně klesl o 0,01 procentního bodu na 0,05 procenta, sdělil dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Veterináři loni provedli skoro 93.000 vyšetření na závadné látky, počet měření tak meziročně vzrostl o 600. Ubylo nálezů u lovné a farmové zvěře i u sladkovodních ryb.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.